test

Google on ilmoittanut maaliskuussa 2022 blogissaan poistavansa käytöstä perinteisen Universal Analytics -analytiikkatyökalun. Valtaosa suomalaisista kotisivuista ja verkkokaupoista käyttää kyseistä työkalua. Niin myös suuri osa Oscarin asiakkaista.

Universal Analytics (UA) lopettaa datan keruun 1.7.2023. Vanha data on vielä saatavilla vähintään kuuden kuukauden ajan, jonka jälkeen raportointinäkymät sulkeutuvat. Tarkkaa päivämäärää Google ei tälle vielä ole toistaiseksi antanut. On siis hyvä siirtää yritykselle tärkeä data ulos ennen kuin se on myöhäistä.

Universal Analytics (UA) on korvattu uudella Google Analytics 4 (GA4) -versiolla. Google Analytics 4:n käyttöön kehotetaan siirtymään mahdollisimman pian. UA ja GA4 ovat täysin erillisiä palveluita, joten vanha UA data ei siirry uuteen GA4 palveluun. Tästä syystä GA4:n käyttö kannattaa aloittaa ajoissa, jotta se ehtii kerryttää dataa. Työkaluja voidaan käyttää rinnakkain UA:n poistumiseen asti.

Jos et tiedä kumpi versio sinulla on käytössä tai kaipaat apua GA4:n asennuksessa, ota yhteyttä digipäällikköömme. Hoidetaan seurannat kuntoon yhdessä!

Ota yhteyttä Digipäällikköömme

"*" näyttää pakolliset kentät

Nimi
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.