test

Bonge on ulkoilun ja vapaa-ajan tuotteiden maahantuontiin, myyntiin ja markkinointiin erikoistunut perheyritys. Factoring-rahoitus auttaa Bongea isoissa kasvutavoitteissa nopeuttamalla kassavirtaa. Myös Oscarin taloushallinnon palvelut helpottavat nopeatahtisen yrityksen arkea. 

Laskurahoitus, eli factoring-rahoitus, tarkoittaa lähetettyjä myyntilaskuja vastaan myönnettävää rahoitusta. Yritys saa rahat myyntilaskusta tililleen heti, kun lasku on lähetetty, vaikka asiakas maksaisi laskun vasta myöhemmin. Oscarilla palvelu toteutetaan yhteistyössä kumppanimme PURO Finance Oy:n kanssa. 

Bonge otti Oscarin laskurahoituksen käyttöön noin vuosi sitten. Toimitusjohtaja Joonas Teeriahon mukaan palvelu haluttiin yrityksen kasvutavoitteiden tueksi. 

”Monesti factoringia käytetään riskienhallinnassa, mutta me taas käytämme sitä kasvurahoituksena. Olemme kasvaneet viimeiset vuoden aika kovaa, ja yksi kasvukohteistamme on toimia Suomessa isojen keskusliikkeiden kanssa. Haasteemme on, että keskusliikkeet pystyvät kasvattamaan maksuaikoja todella pitkiksi. Me taas ostamme Euroopasta ja maailmalta tavaraa, maksamme ne nopeasti, tuomme Suomeen ja myymme täällä. Laskurahoituksella voimme saada omaa kassavirtaamme nopeammaksi”, Teeriaho kertoo. 

Oscarin laskurahoituspalvelu on nopea ottaa käyttöön, ja laskut voi lähettää samalla tavalla kuin aikaisemminkin. Palvelu sopii kaikenkokoisille yrityksille toimialasta riippumatta. 

”Meidän näkökulmastamme se on todella helppokäyttöinen, koska koko homma pyörii taustalla. Hyvin yksinkertaista. Laskurahoitus on myös yllättävän monipuolinen työkalu. Ihmisten kannattaisi avata silmät sille, että sitä pystyy käyttämään muussakin, kuin riskienhallinnassa”, Teeriaho muistuttaa. 

Taloushallinto säästää työtunteja 

Bongella on käytössään myös Oscar T5 -toiminnanohjausjärjestelmä, ja lisäksi verkkokaupasta on integraatio Oscarin järjestelmiin. Integraatio hoitaa tiedonvälityksen ja helpottaa arkea. 

Viimeisimpänä lisäyksenä Bonge otti käyttöönsä myös Oscarin taloushallinnon palvelut.  

”Oli loogista tuoda taloushallinto mukaan, koska meillä oli Oscarilta käytössä jo ERP ja palkkahallinto. Päädyimme kilpailuttamaan toimijoita hieman olosuhteiden pakosta, koska meillä oli 10 vuoden ajan in-house-kirjanpitäjä, mutta hän siirtyi toiselle alalle. Oscar pärjäsi kilpailutuksessa myös hintojen ja selvyyden puolesta”, Teeriaho sanoo

Teeriahon mukaan rutiinien automatisointi taloushallinnon avulla säästää Bongen prosessiaikoja merkittävästi. Esimerkiksi skannauspalvelu säästää runsaasti työtunteja, kun laskuja ei tarvitse syöttää käsin. 

Yhteistyö Oscarin kanssa on toiminut vaivattomasti. 

”Oscarilla on mukavia ihmisiä, jotka on helppo saada kiinni nopeasti sekä sähköpostilla että puhelimitse. Heillä on myös hyvää ymmärrystä meidän toiminnastamme. Meillä on aika kova vauhti päällä, emmekä aina jaksa istua alas kirjoittamaan sähköpostia, joten on hyvä, kun voi heti soittaa ja puhua asian puhelimessa. Kaikkeen reagoidaan nopeasti”, Teeriaho sanoo.