test

Ohjelmistotalo Oscar Software Oy lahjoittaa Lapissa toimivalle, rakennusalan tukku- ja vähittäiskaupalle ilmaiseksi käyttöönottoprojektin, jossa yritys saa käyttöönsä toiminnanohjausjärjestelmän ja verkkokaupan. Hanke kuuluu Oscarin Lupa kasvaa -markkinointikampanjaan, jossa eri kanavissa seurataan käyttöönottoprojektin etenemistä sekä ERP-järjestelmän ja verkkokaupan tuomia hyötyjä valitulle yritykselle.

Tampereella pääkonttoriaan pitävä Oscar Software käynnisti viime kesänä kampanjan, jossa se etsi pk-yrityksiä lahjoittaakseen valitulle yritykselle Oscarin liiketoiminta-alustan käyttöönottoprojektin. Liiketoiminta-alusta on toiminnanohjausjärjestelmän (ERP) ja verkkoliiketoiminnan yhdistävä saumaton digialusta, johon voidaan integroida myös kolmannen osapuolen järjestelmiä.

Oscar Software sai paljon hyviä hakemuksia teollisuuden sekä tukku- ja vähittäiskaupan yrityksiltä ympäri Suomen. Nyt kampanjan tukku- ja vähittäiskaupan yritys on valittu ja Oscar Software aloittaa Kolarin Rakennustarvikkeen kanssa käyttöönottoprojektin alkuvuodesta 2024. Oscar Software ja Kolarin Rakennustarvike kutsuvat kaikki mukaan seuraamaan projektin etenemistä somekanavissa.

Uusi teknologia tuo mahdollisuuksia

Kolarin Rakennustarvikkeen omistajat, kauppias Jaana Riihijärvi ja hallinnosta vastaava Janne Tolonen ovat innoissaan alkavasta käyttöönottoprojektista.

Yrityksen nykyinen järjestelmä ei vastannut enää tämän päivän ja tulevaisuuden tarpeita, ja niin yrittäjäpariskunta kiinnostui Oscarin liiketoiminta-alustasta.

– Jos haluamme kehittyä, meidän täytyy miettiä järjestelmää tämän päivän yli ja uskon, että Oscarin järjestelmä vastaa siihen, mitä me tarvitsemme tulevaisuudessa, Riihijärvi pohtii.

– Tämä on meille iso mahdollisuus! Olemme rakentamassa ensimmäistä vaihetta uuteen teknologiaan perustuen. Mitä kaikkea se mahdollistaakaan jatkossa? Tolonen kuvailee.

Hänen mielestään yrityksen järjestelmä on kuin talon rakentaminen: perustukset pitää olla kunnossa, jotta voi lähteä rakentamaan hienoja seiniä, ikkunoita ja ovia.

– ERP on kaiken lähtökohta ja integroitavuus muihin järjestelmiin on hyvin tärkeää. ERP ei saa olla mikään pullo, vaan API-rajapinnat pitää olla olemassa, jotta me pystymme siirtämään dataa sisään ja ulos melkeinpä mistä tahansa, Tolonen sanoo.

Asenne vaikutti valintaan

Yrittäjät suhtautuvat käyttöönottoprojektiin investointina, sillä se vie heiltä aikaa ja vaatii sitoutumista. Yrittäjien oikeanlainen asenne olikin yksi syy, miksi Oscar Software valitsi heidät kampanjaansa.

– Yhteistyö Kolarin Rakennustarvikkeen kanssa on ollut alkumetreistä alkaen innostavaa ja toisaalta myös realistista. Asiakkaalla on kokemusta ja oikeanlainen suhtautuminen järjestelmähankkeeseen, kertoo Oscarin liiketoimintajohtaja Sami Kosmala.

Oscarin liiketoimintajohtaja Ilona Leppälän mukaan valintaan vaikutti myös se, että yritys sopii erittäin hyvin Oscarin tarjoamaan kokonaisvaltaiseen liiketoiminta-alustaan. Leppälän mukaan Oscarin ratkaisuilla pystytään kehittämään Kolarin Rakennustarvikkeen myyntiä ja näkyvyyttä verkossa ja digitalisoimaan yrityksen myyntiprosessi.

– Yritys saa markkinoinnillista etua tuotevalikoiman, tuotesaldojen ja asiakaskohtaisen hinnoittelun yhdistelmällä. Kolarin Rakennustarvikkeen myynti on osaltaan sesonkivetoista ja tällöin tiedon oikeellisuus ja reaaliaikaisuus parantavat ja nopeuttavat asiakaspalvelua ja mahdollistavat joustavan tilaamisen ja tuotteiden toimittamisen asiakkaille, Leppälä sanoo.

Tuotteita ja palvelua tunturikohteisiin

Kolarin Rakennustarvike myy rakentamiseen ja remontointiin liittyviä tuotteita. He ovat ketjuihin kuulumaton, yksityinen rautakauppa.

Kolarin Rakennustarvikkeen asiakkaista 60 prosenttia on yrityksiä, 20 prosenttia kuluttajia ja toiset 20 prosenttia julkisia tahoja. Vakioasiakkaita on paljon, ja yrittäjät uskovat sen johtuvan hyvästä palvelusta. Suomalaisten asiakkaiden lisäksi asiakaskuntaan kuuluu myös ruotsalaisia ja norjalaisia sekä rakennuttajia Keski-Euroopasta.

Kauppias Riihijärven mielestä heidän kilpailuvalttinsa on erinomainen asiakaspalvelu, johon kuuluu tavaran määrälaskennat ja suunnittelu sekä tavaroiden toimittaminen yhteistyökumppanien kanssa suoraan asiakkaille Ylläkselle, Leville, Kolariin ja Pelloon.

– Henkilökuntamme on äärimmäisen ammattitaitoista ja palvelumme henkilökohtaista. Keskitymme asiakkaan ongelmaan tai tarpeeseen. On todella palkitsevaa, kun saamme suunnitella tai miettiä asiakkaan remontointikohteita tai isompia kokonaisuuksia yhdessä, Riihijärvi kertoo.

Tavoitteena kaksinumeroinen liiketulos

Kolarin Rakennustarvikkeen vuoden 2023 liikevaihto oli noin 4,1 miljoonaa euroa ja liiketulos 6,1 prosenttia. Tavoite vuodelle 2024 on kaksinumeroinen liiketulosprosentti ja viiden miljoonan liikevaihto. Henkilöstöä yrityksellä on 10–15 henkilöä, joka vaihtelee kauden mukaan.

Kilpailu markkinoilla on yrittäjäkaksikon mielestä kovaa, mutta suoraviivaista, rehtiä ja avointa. He haluavat kehittää omaa yritystään ja lisätä sen tunnettuutta.

– Emme kuulu rautakauppaketjuun ja siinä meillä on iskun paikka. Verkkokaupan myötä asiakkaat pääsevät helposti näkemään, mitä meillä on tarjolla ja mihin hintaan. Meillä voi olla jotain sellaista, mitä ei ole ketjuliikkeissä. Verkkokaupalla on iso rooli myös meidän tunnettuuden kasvattamisessa, Riihijärvi sanoo.

Verkkokauppa ja toiminnanohjaus samassa järjestelmässä

Oscarin liiketoiminta-alustalta yrittäjät odottavat, että yrityksen päivittäiset toiminnot helpottuvat ja järjestelmästä saatavat tiedot ovat luotettavia.

– Toivomme Oscarin tuovan liiketoimintaamme tehokkuutta. Verkkokauppa tuo meille yhden palvelukanavan lisää, jolloin asiakas voi halutessaan katsoa suoraan verkkokaupasta, mitä tavaraa meillä on varastossa ja mitä kokoa löytyy, Tolonen sanoo.

Samalla alustalla olevat ERP ja verkkokauppa ovat tehokas yhdistelmä.

– Kun asiakas ottaa käyttöön Oscarin liiketoiminta-alustan, yritys voi luopua useista eri järjestelmistä ja toimittajista ja ratkaisut keskitetään yhden toimittajan alustalle. Tämä tehostaa yrityksen toimintaa ja prosesseja merkittävästi sekä mahdollistaa reaaliaikaisen tilannekuvan yrityksen liiketoimintadataan, sanoo Oscarin liiketoimintajohtaja Sami Kosmala.

Kampanjakuvia voit katsoa ja ladata median käyttöön STT Infosta.

Lisätietoja: 

Jaana Riihijärvi
Kauppias, Kolarin Rakennustarvike
044 5016 971
jaana@kolarinrakennustarvike.fi

Janne Tolonen
Hallinto, Kolarin Rakennustarvike
044 5000 651
janne@kolarinrakennustarvike.fi

Ilona Leppälä
Liiketoimintajohtaja, Oscar Software
050 3790 633
ilona.leppala@oscar.sitebuild.fi

Sami Kosmala
Liiketoimintajohtaja, Oscar Software
044 270 4614
sami.kosmala@oscar.sitebuild.fi

Linkit: 

www.oscar.fi 

www.kolarinrakennustarvike.fi

https://www.youtube.com/user/OscarSoftware

https://www.linkedin.com/company/oscar-software-oy

https://www.facebook.com/oscarsoftware

https://www.instagram.com/oscarsoftware

Lisätietoja yrityksestä: 

Vuonna 2005 perustettu Oscar Software Oy on toiminnanohjausjärjestelmien (ERP) kehitykseen ja liiketoimintapalvelujen tarjontaan erikoistunut suomalainen ohjelmistopalveluyritys.  

Toiminnanohjausjärjestelmien lisäksi Oscar Software tarjoaa taloushallinnonverkkoliiketoiminnan sekä IT- ja ohjelmistokehityksen palveluita. Noin 700 asiakasyrityksen joukkoon kuuluu pk-yrityksiä eri toimialoilta (mm. teollisuus, tukkukauppa, huoltoliiketoiminta, palvelut).  

Yrityksen pääkonttori sijaitsee Tampereella. Henkilöstöä Oscar Softwarella on noin 150 henkilöä.