test

Verkkokauppa on nykypäivänä keskeinen osa monien yritysten liiketoimintaa. Sen avulla voidaan tavoittaa laajempi asiakaskunta, tehostaa myyntiprosesseja ja tarjota asiakkaille miellyttävä ostokokemus. Verkkokaupan menestys riippuu suuresti siitä, millainen verkkokauppatoimittaja valitaan toteuttamaan ja ylläpitämään verkkokauppaa.

Verkkokauppatoimittajat

Ennen kuin syvennymme verkkokauppatoimittajan valintaan, on tärkeää ymmärtää, että verkkokauppa-alustoja ja niiden toimittajia on monen tyyppisiä.

1. Täyden palvelun toimittajat: Alustatoimittaja tarjoaa kattavan palvelupaketin, joka sisältää verkkokaupan suunnittelun, rakentamisen, ylläpidon ja jopa markkinoinnin. Ne voivat olla hyvä vaihtoehto yrityksille, jotka haluavat ulkoistaa kaikki verkkokauppaan liittyvät tehtävät.

2. Konsultit: Tarjoaa asiantuntemusta ja neuvontaa verkkokauppaprojektin eri vaiheissa. He voivat auttaa suunnittelussa, teknisissä valinnoissa ja liiketoimintastrategiassa.

3. Freelancerit: Itsenäisiä ammattilaisia, jotka voivat tarjota erikoistuneita taitoja, kuten verkkosivujen suunnittelua tai ohjelmointia. Ne voivat olla hyvä vaihtoehto pienille projekteille tai budjetin rajoissa toimiville yrityksille.

Verkkokauppatoimittajan valintaprosessi alkaa yrityksen omista liiketoiminnallisista tavoitteista ja tarpeista. On määriteltävä, mitä yritys haluaa saavuttaa verkkokaupan avulla ja millaisia toiminnallisuuksia ja ominaisuuksia verkkokaupassa tulisi olla.

Liiketoiminnan tavoitteista tarvekartoitukseen

Tarvekartoituksessa vastaat seuraaviin kysymyksiin:

 • Millaisia tuotteita tai palveluja myymme?
 • Minkälainen asiakaskunta meillä on tai millaista uutta kohderyhmää haluamme tavoitella?
 • Tarvitsemmeko erityisiä toiminnallisuuksia, kuten maksujärjestelmiä, varastonhallintaa tai raportointia?
 • Minkälaisen designin ja käyttäjäkokemuksen haluamme tarjota?
 • Miten verkkokauppa nivoutuu osaksi liiketoimintaa?
 • Miten verkkokauppa nostaa yrityksen tuottavuutta ja vastaa asiakaspalvelun tarpeisiin?
 • Mitä muuta?

Verkkokaupan toimittajan valintaprosessi

Kun yrityksen tarpeet ja tavoitteet on määritelty, voidaan siirtyä verkkokauppatoimittajan valintaan. Tässä vaiheessa on tärkeää arvioida ja vertailla eri toimittajia huolellisesti.

Miten arvioida ja vertailla verkkokauppatoimittajia?

 • Osaaminen, kokemus ja referenssit: Tarkista, millaista kokemusta ja osaamista verkkokauppatoimittajilla on. Kysy referenssejä ja tutustu aiempiin projekteihin nähdäksesi, mitä he ovat saavuttaneet. Palveleeko verkkokauppa B2B- vai B2C -asiakkaita, vai molempia?
 • Verkkokauppa-alustan soveltuvuus: Suurin osa verkkokauppatoimittajista on erikoistunut jonkin yksittäiseen verkkokauppa-alustaan. Kuinka hyvin alusta sopii oman liiketoiminnan tarpeisiin? Oscarin valikoimassa on kolme verkkokauppa-alustaa, jotta jokaisen asiakkaan liiketoiminnan tarpeita varten löytyisi optimaalinen alustaratkaisu.
 • Hinnoittelu: Vertaile eri toimittajien hintoja ja hinnoittelumalleja. Ole tarkka siitä, mitä palvelut sisältävät ja kuinka mahdolliset lisäkustannukset on hinnoiteltu.
 • Palveluvalikoiman laajuus: Selvitä, mitä palveluita verkkokauppatoimittaja tarjoaa. Onko heillä tarvittavaa osaamista esimerkiksi integraatioissa, tietoturvassa tai markkinoinnissa? Tarjoaako toimittaja taustalle ERP-järjestelmän?
 • Skaalautuvuus: Mahdollistaako toimittajan verkkokauppa-alusta kasvun? Yritykset, jotka odottavat nopeaa kasvua, tarvitsevat verkkokauppa-alustan, joka on skaalautuva ja pystyy käsittelemään suurempia määriä liikennettä ja tilauksia ilman suorituskykyongelmia. Kasvuyrityksen tulee huomioida myös taustajärjestelmän skaalautuvuus, kasvaako kokonaisjärjestelmä yrityksesi mukana.
 • Asiakaspalvelu ja tuki: Tarkista, millaista asiakaspalvelua ja tukea toimittaja tarjoaa. Hyvä asiakaspalvelu on tärkeää verkkokaupan jatkuvuuden kannalta.
 • Kokonaisuuden hallinta: Miten verkkokauppa tukee liiketoiminnan prosesseja ja yhdistyy osaksi niitä. Esim. tiedonjakaminen, rajapinnat ym.
 • Tarjousten ja uusasiakkaiden hankinta

Minkälaisille yrityksille Oscar on loistava verkkokauppatoimittaja?

Oscar Software tarjoaa kokonaisvaltaisen liiketoiminta-alustan, joka yhdistää verkkokaupan ja ERP-järjestelmän yhdeksi saumattomaksi digitaaliseksi kokonaisuudeksi. Tämä tekee Oscarista ihanteellisen valinnan yrityksille, jotka haluavat tehokkaan ja integroidun ratkaisun verkkoliiketoiminnan ja liiketoiminnanohjauksen tarpeisiin.

Yritykset, jotka tarvitsevat laajamittaisen verkkokaupan ja samalla tehokkaan ERP-järjestelmän, pyrkivät kasvattamaan verkkoliiketoimintaansa ja tarvitsevat skaalautuvan ratkaisun, hyötyvät Oscarin tarjoamasta kokonaisuudesta ja ovat Oscarin vahvuuksien ydinasiakkaita.

Oscar on erityisen hyvä valinta yrityksille, jotka tarvitsevat kokonaisvaltaista asiantuntemusta verkkokaupan suunnittelussa, teknisissä valinnoissa, liiketoimintastrategiassa, rakentamisessa ja ylläpidossa. Tyypillinen verkkoliiketoiminnan asiakas Oscarilla tavoittelee kasvua monikanavaisella myynnillä ja haluaa tarjota potentiaalisille asiakkailleen useita eri palvelukanavia. Oscarilla on vahva osaaminen sekä teknisissä että liiketoiminnallisissa näkökulmissa, ja voimme tarjota räätälöityjä ratkaisuja eri tarpeisiin aina tavallisesta nettikaupasta erilaisiin palveluportaaleihin.

Mitkä ovat Oscarin edut verkkokauppatoimittajana?

Oscar Software erottuu monista muista verkkokauppatoimittajista tarjoamalla täyden palvelun liiketoiminta-alustan, joka yhdistää verkkokaupan ja ERP-järjestelmän. Oscarin tarjoama Verkkokauppa + ERP -yhdistelmä mahdollistaa liiketoiminnanohjauksen ja verkkoliiketoiminnan saumattoman yhteistyön. Tiedot ja prosessit virtaavat sujuvasti alustojen välillä, mikä tehostaa toimintaa.

Oscarin vahvuudet verkkokauppatoimittajana nousevat esiin erityisesti silloin, kun yrityksellä on tarve yksilöllisille ratkaisuille, kun halutaan laajentaa verkkoliiketoimintaa tai kun tarvitaan syvällistä teknistä osaamista verkkokaupan toteutuksessa. Me Oscarilla pyrimme ymmärtämään yritysten ainutlaatuisia tarpeita ja tarjoamaan kustomoituja ratkaisuja, jotka tukevat liiketoiminnan kasvua ja menestystä.

Oscarin laaja kokemus eri toimialoilta vähittäiskaupasta ja B2B-liiketoiminnasta, tekee meistä monipuolisen erilaisiin liiketoimintaympäristöihin sopeutuvan verkkokauppatoimittajan. Meillä on kyky ymmärtää yrityksesi tarpeita ja osaamme tarjota niihin soveltuvan verkkoliiketoimintaratkaisun. Oscar panostaa asiakaspalveluun ja tukeen varmistaakseen, että verkkokauppa toimii saumattomasti ja tuottaa tuloksia.

Oscarilla verkkokauppa ja verkkosivut ovat osa liiketoiminnan ulkoisten sidosryhmien kommunikaatiota ja asiakassuhteen hoitoa: verkkokauppa tukee inbound-markkinointia, näkyvyyttä ja auttaa tarjousten sisään saamisessa.

Verkkokauppa-asiakastarinoita:

Uusi toiminnanohjausjärjestelmä ja verkkokauppa on tehostanut Tampereen Pirkka-Hitsi Oy:n toimintaa.

Lisätietoja verkkokaupan perustamisesta:

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Voiko Oscar auttaa pieniä yrityksiä verkkokaupan perustamisessa?

Kyllä, Oscar tarjoaa palveluitaan erikokoisille yrityksille.

Kuinka kauan verkkokaupan perustaminen yleensä kestää?

Projektiin kuluvaa aikaa voi vaihdella projektin laajuudesta riippuen. Oscar antaa arvion aikataulusta tarjouksen yhteydessä. Projektin kesto kalenteriaikana on yleensä 3–6 kk

Mitä muita palveluita Oscar tarjoaa verkkokaupan lisäksi?

Oscar voi tarjota laajan valikoiman palveluita, kuten Digipäällikkö-palvelu, kattavan taustajärjestelmän (ERP) liiketoiminnan ohjaamiseen, integraatioita muihin järjestelmiin, liiketoimintastrategian suunnittelua. Oscar Talousosasto tarjoaa Oscarin järjestelmäasiakkaille mahdollisuuden ulkoistaa talouden

Mitä muuta nousee asiakaskontakteissa?

Verkkokaupan toimittajan valinta on merkittävä päätös, ja se vaikuttaa suoraan verkkokauppasi menestykseen. Oscar on vahva vaihtoehto monille yrityksille, mutta on aina tärkeää tehdä huolellinen vertailu ja varmistaa, että valittu toimittaja vastaa parhaiten juuri sinun yrityksesi tarpeita ja tavoitteita.

Tutustu Oscarin asiakastarinoihin